Boeken

 

Voorlezen vanaf 4 jaar. Zelf lezen vanaf 7 jaar. ISBN: 9789463831253

Prins Oliebol

Prins Karus van Tirania is al van bij zijn geboorte een bolmollig, vrolijk en goedlachs kereltje. Maar dat verandert wanneer zijn geliefde moeder, koningin Boezemina, op een militaire parade door een verdwaalde kanonskogel uit zijn leven wordt geknald. Zijn vader en ijzervreter, koning Kwubus, verbiedt op slag alle kanonskogels in Tirania en alles wat rond is en ook maar enigszins op een kanonskogel lijkt of daaraan doet denken. Dat maakt prins Karus dubbel triest, want hij mist nu niet alleen heel erg zijn moeder, maar ook de overheerlijke oliebollen van Smout, de koninklijke kok, die niet langer mogen worden gebakken.

Ontroerend sprookje over (moeder)liefde (of het gebrek eraan), dat ook toont dat uiteindelijk alles goed komt wanneer men zijn hart volgt.

“Een pluim voor illustrator, Nikola Hendrickx, die er een mooi en stijlvol prentenboek met veel humor van heeft gemaakt. De illustraties spreken voor zich en maken de tekst bijna overbodig. Hendrickx slaagt erin om op elke pagina heel knap de juiste sfeer weer te geven.”

(Pluizer)